De Grote mantelmeeuw (Larus marinus) is onze grootste meeuw met een spanwijdte van zo'n 1,50 m. Geen broedvogel bij ons, maar zie je buiten het broedseizoen wel bij ons aan de kust.

Is zoals andere meeuwen niet kieskeurig wat voedsel betreft maar is door z'n grootte ook een geducht predator van kleinere zeevogels zoals Papegaaiduikers.

FR: Goéland marin
EN: Great Black-backed Gull
DE: Mantelmöwe