Ze zijn volop bezig met nesten bouwen de Kauwen.

Kauwen bouwen hun nest in een holte, veel in holle bomen maar ook veel in onze schoorstenen. Daarin worden takken gegooid, die komen vast te zitten en vormen zo een basis voor het nest dat afgewerkt wordt met mos, gras en ook dierenharen.

Ze leggen gemiddeld vier, groenig, gevlekte eieren. Broeden doen ze zo'n 19 dagen. De jongen blijven ongeveer een 30-35 dagen op het nest en eens uitgevlogen worden ze nog een maand gevoerd door de ouders.

Kauwen vormen niet alleen een koppel voor het leven, ze leven ook in groep die geleid wordt door een alfa vrouwelijke Kauw.