Het is geen alledaagse waarneming bij ons van deze kleine meeuw.

De Dwergmeeuw (Hydrocoloeus minutus) zag je vroeger wel wat meer, als ik het goed voor heb hebben ze nog in onze streek gebroed. Nu is het eerder een zeldzame vogel geworden bij ons. We zien ze meestal in de trekperiode in het voorjaar maar ook in de herfst.

Het is een meeuw van oostelijk en noordelijk Europa tot in West- en Oost-Siberië.

FR: Mouette pygmé
EN: Little Gull
DE: Zwergmöwe