Sternen zijn zeevogels die bij ons enkel te zien tijdens de broedperiode.

De Dwergstern (Sternula albifrons) is de zeldzaamste hier. Ze vallen al op door hun kleine gestalte, zwart petje met wit voorhoofd en gele snavel met zwarte punt.

Ze maken hun nest op het strand en leggen twee eieren.

Overwinteren doen ze in volle zee tot Zuid-Afrika en Oceaniƫ.

FR: Sterne naine
EN: Little Tern
DE: Zwergseeschwalbe