Ooievaars (Ciconia ciconia) zijn trekvogels en overwinteren in het zuiden van Europa en tot zelfs een flink stuk in Afrika. In onze Zwinstreek blijven er wel een aantal hier in de winter, momenteel 15 ex. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het voederen vroeger, toen gingen ze niet meer op trek. Sinds het voederen is gestopt vliegen alle nieuw geboren vogels naar het zuiden op het einde van de zomer. Doordat we zoveel mogelijk vogels proberen te ringen op het nest als jong kunnen we hen later via het identificatienummer op de ring volgen.

Zaterdag 17 november 2018 zaten twee Ooievaars in de Hazegraspolder, één had een ring met nummer M6114, momenteel heb ik nog geen gegevens maar M6113 en M6117 zijn geringd in 2008, dus deze waarschijnlijk ook.

Wordt vervolgd.

FR: Cicogne blanche
EN: White Stork
DE: Weissstorch